Afscheid van de houten lepel: het trendy keukengerei dat geen krassen maakt in potten en pannen en geen vocht opneemt

Maak kennis met het nieuwe praktische en ideale alternatief om je potten en pannen te verzorgen, dat steeds populairder wordt in moderne keukens.

De houten lepel is altijd een must geweest in de keuken. Tegenwoordig is er echter een nieuwe trend die steeds populairder wordt vanwege het praktische ontwerp en omdat hij geen krassen maakt in potten en pannen.

Dit is de siliconen spatel of lepel. Dit keukengerei heeft één groot voordeel: het beschadigt kwetsbare oppervlakken niet en is ook ideaal voor gebruik bij de bereiding van verschillende gerechten.

siliconen spatel of lepel.

Waarom het siliconen keukengerei helemaal in is

Het belangrijkste is de bruikbaarheid met pannen met antiaanbaklaag. In tegenstelling tot houtmaakt siliconen geen krassen op oppervlakken, wat essentieel is voor wie geïnvesteerd heeft in goed materiaal en wil dat het lang meegaat.

siliconen keukengerei helemaal in is

Bovendien is dit materiaal hittebestendig, absorbeert het geen vocht en is het veel gemakkelijker schoon te maken. Vlekken of geurtjes verwijderen wordt geen probleem, want met een beetje water en afwasmiddel is dit item brandschoon.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een siliconen spatel

  • Hij moet geschikt zijn voor levensmiddelen, zonder gevaarlijke toevoegingen.
  • Thermische weerstand: zoek naar een spatel die bestand is tegen hoge temperaturen zonder te vervormen.
  • Balans tussen flexibiliteit en stevigheid: in het ideale geval is de siliconen kop flexibel genoeg om te schrapen en te mengen, maar stevig genoeg om niet te veel te buigen.
  • Ergonomisch handvat: goede grip, zodat het niet heet of ongemakkelijk wordt.