Het onderdeel van de koffiemachine dat je nooit schoonmaakt en dat de smaak verpest: “Het zal sprankelend schoon zijn”.

Veel mensen weten niet dat dit onderdeel gedemonteerd kan worden.

Koffie zou de beste vriend van de mens kunnen zijn: het begeleidt ons door onze dagelijkse routines, verlevendigt sociale bijeenkomsten en is zelfs aanwezig op momenten van eenzaamheid. Het staat van oudsher bekend om zijn vermogen om de geest wakker te schudden en het lichaam energie te geven. De wonderen van deze drank vertalen zich ook in voordelen voor de gezondheid, zoals de antioxiderende eigenschappen.

De inname van cafeïne brengt ook risico’s met zich mee als er te veel van wordt geconsumeerd. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel kopjes je per dag mag drinken om de aanbevolen limieten niet te overschrijden en mogelijke nadelige effecten, zoals slapeloosheid of verhoogde bloeddruk, te vermijden. Meer specifiek zegt de Mayo Clinic dat tot 400 gram cafeïne veilig is voor volwassenen, wat overeenkomt met ongeveer vier kopjes.

De inname van cafeïne brengt ook risico's met zich mee als er te veel van wordt geconsumeerd.

Smaak is een van de meest betoverende aspecten. Dit varieert echter afhankelijk van verschillende factoren: het type boon, de manier waarop het wordt bereid en vooral de staat van de koffiemachine. Als het apparaat niet goed wordt schoongemaakt, kan het merkbaar veranderen en een meer bittere of zelfs ranzige toets krijgen.

Het deel dat onopgemerkt kan blijven

De sociale netwerken hebben talloze trucjes onthuld om de koffiemachine brandschoon te maken. Ongeacht het gekozen product of de gekozen formule, is het belangrijkste om alle onderdelen van het apparaat schoon te maken om kalk en andere resten te verwijderen. Er is echter één onderdeel dat onopgemerkt blijft. Het populaire Instagram-account MyRealFood (Myrealfood_app), dat zich richt op recepten en voedingscontent, heeft een video over dit onderwerp geplaatst: “Heel weinig mensen weten dat je het ook moet schoonmaken”, beweren ze.

de manier waarop het wordt bereid en vooral de staat van de koffiemachine

Dit is het geperforeerde metalen filter dat in de filterhouder wordt geplaatst en dient als basis voor de gemalen koffie. Veel mensen weten niet dat het uit het compartiment kan worden gehaald waarin het is geplaatst. De handleiding legt uit dat het enige wat je hoeft te doen is een buisje of stokje door het gat in de filterhouder steken en zachtjes van onderaf duwen tot het loskomt. “Op deze manier kun je beide onderdelen schoonmaken om het sprankelend schoon te maken,” zeggen ze. Een onmisbare stap om het kopje zijn oorspronkelijke smaak te laten behouden.